duminică, 20 octombrie 2013

Dialectul celor fara inima

                        Fiecare om tanjeste dupa putina iubire, putina caldura, putina pasiune, putina nebunie. Trebuie sa fii intr-adevar nebun sa negi acest lucru. Noi suntem facuti din aceste elemente, dar putini le stapanesc cu adevarat. Iubirea este incontrolabila si trage dupa ea pasiunea si lucrurile mici care te ridica pana la cer. Un trandafir, un zambet, o privire, un "buna", un apel, un adevar, o schimbare, un compromis, toate acestea ne pot schimba ziua si pot ajunge sa ne schimbe viata.
             Sunt persoane care au cunoscut dragostea adevarata si o traiesc, bucurandu-se de fiecare clipa ca si cum ar fi ultima, dar exista si persoane care nu au intalnit inca ceea ce i-ar face fericiti si tot ce stiu sa faca este sa judece. Sa judece viata, sa judece iubirea, sa judece persoanele. 
  Intr-o zi, vor fi loviti fara sa se astepte de ceva minunat, ceva ce putini stiu sa pastreze. Bunicii nostri sunt cele mai bune exemple. Ei au ramas impreuna la bine si la greu si iata-i acum, bucurandu-se de copii si nepoti. Se simt impliniti ca au realizat multe in viata, inclusiv familia pe care si-au intemeiat-o. Au muncit din greu, au iubit, au ras, au plans, au trait, totul numai pentru familie si pentru o viata buna. ASTA E IUBIREA ADEVARATA! Nu se cunoaste decat dupa multi, multi ani.
            Toti vrem sa iubim si sa fim iubiti, dar multi dintre noi nu stiu cum sa reactioneze, sau cum sa actioneze. Avem asteptari mari, dar dezamagirile nu vor lipsi daca noi nu satisfacem cumva acele asteptari. Trebuie sa cultivam dialectul iubirii, sa stim sa-l vorbim, sa-l traim! 
    Iubire adevarata este atunci cand traim viata prin alta persoana. Cand binele ei este mai presus de binele nostru.
   Iubire este atunci cand esti dispus sa dai totul stiind ca exista posibilitatea sa pierzi, dar te risti. Poti castiga sau poti pierde. Daca pierzi, inseamna ca viata ta nu se opreste aici, si persoana potrivita va aparea mai tarziu.
       Intai de toate, iubiti-va bunicii, caci de la ei veti invata totul despre dragoste.

Un comentariu: