joi, 17 octombrie 2013

Soare

           Tuturor ne este dor de soare atunci cand ploua si cu totii avem nevoie de putina ploaie atunci cand soarele straluceste mult prea puternic. Vremea este imprevizibila, precum sunt si multi dintre noi, dar solutiile nu lipsesc niciodata. Ne gasim pana la urma umbrela ratacita sau ochelarii de soare aruncati pe undeva.
     Problema noastra este ca suntem vesnic nemultumiti si uitam sa ne bucuram si sa pretuim spontaneitatea. Putini dintre noi incep sa danseze in ploaie atunci cand nu au umbrela si deja sunt uzi leoarca neavand ce sa mai faca, multi se adapostesc pana la oprirea ploii cand isi vor continua drumul. Putini dintre noi stau cu fata la soare sa fie mangaiati de razele acestuia, multi merg pe la umbra privind deloc in sus, spre soare, spre cer, spre pasarile ce se bucura de libertatea de sub razele soarelui. Putini mai simt nevoia sa stea afara atunci cand vantul bate puternic si sa ridice bratele, sa inchida ochii si sa-si imagineze ca zboara. Multi stau in casa si se plang. Se plang ca vremea nu este favorabila sau ca pierd ziua din cauza ei.
       O zi pierduta este aceea in care nu ne bucuram de ce ne inconjoara si ne limitam la un mic perimetru. Simturile nu au limite. Putem privi orice, oricand, oriunde, putem oricand sa ne oprim sa ne bucuram de parfumul unei flori, putem de fiecare data cand avem ocazia sa simtim ploaia pe trupul nostru, sa respiram adanc aerul proaspat ce aceasta ni-l aduce, putem privi cum ploaia cade si loveste frunzele copacilor. Putem iubi si ploaia atata timp cat stim ca soarele e in noi. DA, fiecare are o bucatica rupta din soare in el, iar aceasta se vede in stralucirea din ochii fiecaruia. In perioadele friguroase, tanjim atat de tare dupa soare, dupa caldura, dar uitam ca avem asta in noi. Caldura ne tine in viata, dar uitam asta. E vorba de sufletul fiecaruia, care este ca un calorifer instalat inauntrul nostru ce nu inceteaza niciodata sa incalzeasca.
             Te poti simti minunat si cand in jurul tau nimic nu merge bine, trebuie doar sa iti amintesti ca si tu esti o bucatica din soare, iar prin ochii tai o raza ii incalzeste si pe ceilalti. Sunt persoane care pot insemna intreg soarele pentru tine doar privindu-i in ochi, imbratisandu-i deja ei sunt universul tau.
   ~ Viata nu e roz, viata e senina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu